Volledig scherm

Vrouwenhuis Zwolle zoekt foto's van hofjesbewoners

ZWOLLE - Het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt in Zwolle bestaat in 2017 275 jaar. Dit hofje werd in 1742 gesticht dankzij een legaat van Aleida Greve.

Ter gelegenheid van dit jubileum laat het stichtingsbestuur een boek maken over alle Zwolse hofjes in de afgelopen eeuwen. Voor deze publicatie die in februari 2017 uitkomt, zoeken auteurs Jan ten Hove en Saskia Zwiers foto's van Zwolse hofjes en vooral van hun bewoners. Fotobezitters kunnen zich tot dinsdag 1 november melden bij Saskia Zwiers via 038-4224823 of info@vrouwenhuiszwolle.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.