Volledig scherm

VVD stelt vragen over taaleis bijstandsgerechtigden

RAALTE - De VVD fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college of de gemeente Raalte actief controleert, hoe hoog het aantal is dat voldoet aan de taaleis en of er bijstandsgerechtigden gekort zijn in Raalte.

Bijstandsgerechtigden moeten per 1 juli 2016 voldoen aan de taaleis oftewel de Nederlandse taal op het niveau van een 12 jarige beheersen. De VVD is van mening dat wetten niet voor niets zijn en dat iedereen zich daar aan heeft te houden. Volgens Wim Tutert van de VVD fractie is het meer dan logisch dat door bijstandsgerechtigden aan de taaleis voldaan moet worden en dat de gemeente actief controleert en niet, zoals in enkele gemeenten, alleen tijdens reguliere contactmomenten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.