Volledig scherm
Jeremy de Graaf krult de bal over de muur in de bovenhoek en tekent voor de 1-1. Jong Volendam-doelman Mitchel Michaelis. © Bastiaan Vrijhof

VVOG onderuit tegen tienkoppig Jong Volendam

HARDERWIJK - VVOG won op eigen veld nog geen wedstrijd dit seizoen in de derde divisie en daar kwam tegen Jong Volendam geen verandering in. De thuisploeg speelde de hele tweede helft met een man meer, maar zag de Volendammers met 1-3 winnen.

De Harderwijkers wilden zich graag revancheren van de twee 1-0 nederlagen tegen IJsselmeervogels en Jong FC Groningen, maar al vroeg in de wedstrijd kwam Jong Volendam op voorsprong. Bert Steltenpool kon ongehinderd inkoppen: 0-1. Jeremy de Graaf tekende voor de 1-1 middels een prachtige vrije trap, maar een paar minuten stiftte Steltenpool de bezoekers alweer op 1-2. Voor rust kreeg Raoul Esseboom nog een rode kaart. Dat zorgde voor een kentering in het wedstrijdbeeld. VVOG was na de onderbreking oppermachtig en moest enkel oppassen voor een spaarzame counter van de Wijdbroeken. Hoewel de ploeg van Ed Engelkes voldoende kansen kreeg, slaagde het er niet in om de gelijkmaker te scoren. In de laatste minuut gooide Jong Volendam de wedstrijd op slot, door Joey Veerman: 1-3. VVOG - Jong Volendam 1-2 (1-2). 12. Bert Steltenpool 0-1. 29. Jeremy de Graaf 1-1. 35. Bert Steltenpool 1-2. 90. Joey Veerman 1-3. Rode kaart: 37. Raoul Esseboom (Jong Volendam)

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.