Volledig scherm

Waar blijft brede poort voor rolstoelen bij station

DEVENTER - Het PvdA en CDA stellen schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de toegankelijkheid van het NS-station na de plaatsing van poortjes.

De belangrijkste vraag betreft hoe de stand van zaken is omtrent de te plaatsen brede toegangspoort bij de poortrij die het dichtst bij het busplatform gelegen is, zodat de bussen vanuit het treinstation ook eenvoudig te bereiken zijn voor mensen met rollators, rolstoelen. Het college heeft in januari gezegd een voorstel voor deze brede poort te bespreken met NS en ProRail als verantwoordelijke partijen voor het station en de poortjes. Maar het college is sindsdien niet meer op de zaak teruggekomen. Het CDA en PvdA vinden het vernieuwde stationsplein een aanwinst voor Deventer, maar vinden dat een goed toegankelijk stationsgebouw daar ook bij hoort.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.