Volledig scherm
Veel Katholieke geestelijken waren aanwezig bij de uitvaartdienst © --

Waardig afscheid van Pastoor Kolkman

SCHALKHAAR - De uitvaartdienst van de de overleden emeritus Pastoor Kolkman afgelopen dinsdag in de Nicolaaskerk in Schalkaar was druk bezocht.


Pastoor Kolkman werd op 7 oktober 1927 geboren in Schalkhaar en stierf na een lang ziekbed ook op 7 oktober in Eerbeek. Kolkman was 55 jaar priester. In 2010 werd hij benoemd tot erekapelaan van de paus, een kerkelijke onderscheiding die wordt toegekend aan priesters die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt. Pastoor Kolkman had in zijn leven meerdere parochies waaronder Doornenburg, Oldenzaal en tot slot Baarn.

Omdat de kerk in Baarn momenteel in de steigers staat werd, is besloten de afscheidsdienst in de geboorteplaats van de geestelijke te houden. De vele bezoekers bestaand uit onder meer oud parochianen, kennissen, familieleden en Katholieke geestelijken vulden dinsdag bijna de gehele Nicolaaskerk. Na de dienst is het lichaam van pastoor Kolkman begraven in Baarn.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.