Volledig scherm

Wandelcoaching in omgeving Dalfsen voor mantelzorgers in rouw

DALFSEN - Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel heeft het project 'Samen Verder' ontwikkeld.

Dit project is opgezet voor mantelzorgers die in een rouwproces zitten na bijvoorbeeld een sterfgeval. Er bestaan in het leven echter meer verliessituaties die een enorme impact kunnen hebben op het leven. Hierbij valt te denken aan het verlies van gezamenlijke toekomstplannen of het niet meer samen kunnen wonen met een partner door achteruitgang.

Binnen dit project worden mantelzorgers in rouw in contact gebracht met lotgenoten en zorgvrijwilligers die helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het eigen leven te zetten. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven. Lotgenotencontact vindt onder andere plaats in de vorm van wandelcoaching. Dit jaar vindt de wandelcoaching een aantal keren plaats in de omgeving van Dalfsen. De eerste keer is op donderdag 16 juni. Er wordt deze dag om 10.00 uur verzameld bij het Oude Station aan de Stationsweg 4 in Dalfsen. Er is een route uitgestippeld en na afloop is er koffie. Aanmelden voor de wandeling via jvelthuis@vrijwilligethuiszorg.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.