Volledig scherm

Wandelen met schaapherder over Renderklippen in Epe/Heerde

EPE/HEERDE - Schaapsherder Lammert Niesing wandelt woensdag 27 jul en 3 en 10 augustus met zijn kudde over de Renderklippen in Epe/Heerde.

Iedereen is deze dagen van harte welkom om met hem mee te wandelen. Tijdens de wandeling vertelt hij over zijn werk, de dieren en het werkgebied. Deelnemers kunnen aan den lijve hoe het is om er met een kudde op uit te trekken en wat het werk van een herder inhoudt. De wandeling begint om 13.30 uur bij de schaapskooi. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.