Volledig scherm

Warmonderhof in Dronten houdt open dag in september

DRONTEN - De boeren van de biologisch-dynamische landbouwschool Warmonderhof aan de Wisentweg in Dronten houden zondag 4 september een open dag.

Dat gebeurt, omdat de agrariërs met bezoekers willen genieten van de oogst, van muziek, eten en drinken en kinderactiviteiten. Het publiek kan kijken in de groentetuin en de kas, op de akkers, in de koeienweiden en de stallen. Op het erf staan kraampjes met producten van eigen bedrijf, zoals hamburgers van de koeien en versgeperste sappen uit de boomgaard. Wie een rondritje op een platte kar maakt, kan de herkomst van het eten en drinken zien. Kinderen kunnen op strobalen klimmen en tractorrijden. De muziek op de open dag is van skaband Ska Fé, blues- en jazzgroep Two Broken Legs en Matonnele, een folkbandje van oud-Warmonderhoffers. Het evenement op de Warmonderhof is van 11.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis. Meer info op www.warmonderhof.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.