Volledig scherm

Waterdiertjes zoeken bij De Koppel

Kinderen krijgen donderdag 28 juli de kans waterdiertjes te vangen en te bekijken bij De Koppel. Het vangen gebeurt van 14.00 tot 15.00 uur in groepjes onder leiding van Marlis Hoek en Gert Diepeveen aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg.

De kinderen krijgen een schepnetje en een teiltje. Met behulp van een zoekkaart worden vervolgens de namen van de diertjes opgezocht. Momenteel zitten in het water stekelbaarsjes, bootsmannetjes, schaatsenrijdertjes, waterschorpioenen en de geelgerande watertor. De diertjes worden even later weer losgelaten. Ook kijken de kinderen naar de zuurtegraad en de kwaliteit van het water. Het natuuractiviteiten centrum houdt deze middag in samenwerking met IVN. Informatie en opgave tel. 0523-273388.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.