Volledig scherm

Watermusic dit keer bij de Kalkovens in Hasselt

HASSELT - De kernen van de gemeente Zwartewaterland hebben ieder hun eigen evenementen, maar het gemeenschappelijke wat Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis hebben is water en muziek.

Twee jaar terug heeft een aantal burgers/muzikanten de handen ineen geslagen om met de elementen water en muziek een nieuw evenement aan reeds bestaande toe te voegen in de vorm van een concert op pontons in of nabij het centrum van een van de kernen. Hasselts Fanfare en Voorwaarts Zwartsluis hebben inmiddels naar dit idee als één groot orkest geweldige concerten gegeven in de havens van Zwartsluis en Genemuiden. En dit jaar is dus Hasselt aan de beurt en wel op de Buitengracht nabij de Kalkovens. Vanaf 21.00 uur wordt op vrijdag 1 juli aanstaande de bevolking getrakteerd op een concert met de Friese zanger Syb van der Ploeg, bekend van onder meer de popformatie De Kast, theaterproducties als Motel Westcoast en Best of Britain. Naast de begeleiding van deze bekende zanger zal het honderdkoppige orkest, geformeerd uit de fanfare en harmonie, tevens heerlijk in het gehoor liggende nummers ten gehore brengen van onder meer The Pet Shop Boys en Eric Clapton.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.