Volledig scherm
Geocache © Wikipedia/Solitude

Waterschap lanceert eerste geocache-route in Zwolle

ZWOLLE - Het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) heeft de eerste geocache-route gelanceerd. Deze Westerveldse Aa-route start om de hoek van het nieuwe hoofdkantoor aan de Dr. Van Deenweg in Zwolle.

Geocaching is een soort puzzeltocht, waarbij met behulp van een gps-ontvanger of smartphone een zogenaamde cache (verstopplaats) gevonden moet worden. Langs de Westerveldse Aa zijn op negen plekken bonuscaches geplaatst. Voor de eerste vinders van de WDODeltacache is een cadeautje verstopt bij de eindcache.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.