Volledig scherm

Waterschap Vechtstromen schoont sloten en vijvers op

VECHTDAL - Waterschap Vechtstromen baggert dit najaar verschillende sloten en vijvers in Hardenberg, Tubbergen, Ommen, Enschede, Almelo en Hengelo uit. De werkzaamheden starten deze maand en en lopen door tot en met het voorjaar van 2017.

“Tijdens het baggeren worden zand, slib en andere lagen van de waterbodem verwijderd," vertelt Dagelijks bestuurslid Ria Broeze van waterschap Vechtstromen. "Op deze manier blijft de hoeveelheid water op peil en de afvoer van teveel water in natte perioden gegarandeerd. Met het weghalen van bagger verbetert ook het zuurstofgehalte van het water in de sloten en vijvers. Hierdoor kunnen planten en dieren beter leven in het water”.

Het onderhoud van de 4800 kilometer rivieren, beken en sloten en 300 hectare watervlakten in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe is een belangrijke taak van het waterschap.

De komende tijd baggert waterschap Vechtstromen in de wijk de Baalder in Hardenberg, een vijver in Tubbergen, de Vechtarm rondom het zwembad in Ommen, Stroinkslanden in Enschede, Weezebeek in Almelo en twee vijvers in Hasseleres in Hengelo.

Direct omwonenden krijgen per brief informatie toegestuurd over de baggerwerkzaamheden in hun buurt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.