Vanaf de watertoren in Sint Jansklooster is er zicht op onder meer De Wieden.
Volledig scherm
Vanaf de watertoren in Sint Jansklooster is er zicht op onder meer De Wieden. © Natuurmonumenten

Watertoren in Sint Jansklooster opent deuren in de zomer

SINT JANSKLOOSTER - De watertoren aan de Barsbeek in Sint Jansklooster is deze zomer op woensdagen en zaterdagen geopend voor bezoekers.

Een beklimming is 207 treden, totdat je op 24 meter hoogte komt. Daar is er zicht op onder meer De Wieden. De watertoren is tot en met zaterdag 27 augustus op woensdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Toegang is 3 euro voor volwassen leden van Natuurmonumenten en 2 euro voor kinderen, niet-leden betalen 5 euro en voor kinderen is dat 3 euro. Parkeren met de auto is bij de watertoren niet mogelijk.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.