Volledig scherm

Week van de Mediawijsheid bij Bibliotheek Noord Veluwe

NOORD-VELUWE - De Bibliotheek Noord-Veluwe geeft in de Week van de Mediawijsheid uitleg over wat virtual reality (VR) en augmented reality (AR) is.

In de verschillende vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe ligt van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 november een VR-bril en een blad met suggesties voor apps die gebruikt kunnen worden. Met een eigen smartphone kan de bezoeker een app downloaden. Met de bril kunnen bezoekers onder meer een ritje maken in een achtbaan, rondkijken in Chicago of Parijs of over de bodem van een aquarium lopen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.