Schaatsen bij De Scheg
Volledig scherm
Schaatsen bij De Scheg © Sportbedrijf Deventer

Weer het ijs op bij De Scheg

DEVENTER - Dat de winter toch echt in aantocht is, blijkt aan de opening van het nieuwe schaatsseizoen bij De Scheg in het weekend van 8 en 9 oktober.

Sportieve, fanatieke hardrijders kunnen zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur banen trekken en ook worden er clinics gegeven door de schaatsschool, verenigingen en het KNSB sprintteam Gelderland. Voor de recreatieve schaatsers is zondagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur een programma met demonstraties en ijspret. Ook zijn er elk half uur kennismakingslessen. Voormalig wereldkampioen Erben Wennemars speelt een rol tijdens de openingszondag, maar de manier waarop is nog een verrassing.

Entree 5 euro en 2,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.