Volledig scherm

Welke kunstenaars worden bekroond?

OLST - Op landgoed De Haere worden op zondag 3 juli om 16.00 uur de prijswinnaars bekend gemaakt van Landschap in mijn Hoofd.


Twintig kunstenaars uit Drenthe en Overijssel zijn 4 maanden lang door 12 vooraanstaande kunstenaars gecoacht om nieuwe werken te maken. Het resultaat hiervan is te zien op de eindtentoonstelling waar 10 van deze kunstenaars
exposeren. De andere 10 exposeren in K38 in Roden (Drenthe). Welke van de deelnemers heeft de grootste ontwikkelingen doorgemaakt gedurende dit Masterclasstraject? De 2 winnaars worden door de jury beloond met een prijs die bestaat uit een ‘passende investering in hun beroepspraktijk’. Ook bezoekers kunnen hun stem uitbrengen. Deze expositie is tot en met zondag 3 juli te zien op Landgoed De Haere, Haereweg 4 Olst van 10.00 tot 17.00 en tot en met zondag 17 juli in K38, Kanaalstraat 38 in Roden van woensdag tot en met zondag 17 juli van 13.00 tot 17.00 uur.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.