Volledig scherm

Werkzaamheden aan N309 bij 't Harde voor betere doorstroming'T HARDE - De N309 ter hoogte van 't Harde wordt vrijdag 7 en zaterdag 8 en vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober aangepakt. Beide weekenden is de weg vanaf vrijdag 19.15 uur tot en met zaterdag 23.00 uur afgesloten.

De aanpassingen worden gedaan zodat automobilisten in de spits beter door kunnen rijden vanaf de A28 op de N309 bij 't Harde. Het nieuwe viaduct voor de A28 maakt het mogelijk de N309 te verbreden en de op- en afritten te verdubbelen. Aan het eind van de afritten komen verkeerslichten. Hierdoor ontstaat een betere doorstroming en wordt de Eperweg veiliger voor weggebruikers, voetgangers en fietsers. De werkzaamheden duren tot eind oktober.

Gedurende de werkzaamheden blijft de N309 toegankelijk voor fietsers, voetgangers, hulpdiensten en landbouwverkeer. Doorgaand verkeer vanuit Elburg richting Epe en vice versa wordt plaatselijk omgeleid. Ook omwonenden, bedrijven en horeca blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden informeert de aannemer de weggebruikers, ondernemers en omwonenden over eventuele omleidingen en gedeeltelijke afsluitingen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.