Volledig scherm
Wesley Koolhof op de tenniscourt. © Eigen foto

Wesley Koolhof sluit het jaar af als de nummer 60 van de wereld

DUIVEN – Wesley Koolhof eindigt het jaar 2016 als nummer 60 op de werelddubbelranglijst. Dankzij de toernooizege die de tennisser uit Duiven afgelopen week in Andria boekte met zijn vaste partner Matwe Middelkoop, steeg Koolhof vanaf plek 64. Middelkoop won door de overwinning in de Italiaanse challenger ook 4 plaatsen en staat 57e.


De eindejaarsklassering is flink lager dan Koolhofs hoogste plaats ooit, afgelopen zomer. Toen stond de Duivenaar na de eerste zeven uitstekende maanden van 2016, waarin onder meer twee ATP-titels werden gewonnen, op plek 47. Ook Middelkoop bivakkeerde toen op zijn hoogste positie ooit, nummer 46. Een lange dip zorgde voor een vrije val (67/63), maar twee goede slotweken deden het tij keren.

Op de mondiale ranglijst voor koppels staan Koolhof en Middelkoop op plaats 27.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.