Als eerste renner van het peloton in Olympia’s Tour de Houtmarkt in Zutphen opdraaien, is de droom van thuisrijder Wessel Zennipman. Foto: Ronny te Wechel
Volledig scherm
Als eerste renner van het peloton in Olympia’s Tour de Houtmarkt in Zutphen opdraaien, is de droom van thuisrijder Wessel Zennipman. Foto: Ronny te Wechel

Wessel Zennipman wil als eerste de Houtmarkt op draaien

ZUTPHEN - Als deelnemer aan Olympia’s Tour doet Wessel Zennipman zijn woonplaats Zutphen vrijdag aan. Dus is de wielrenner van Kanjers voor Kanjers op en top gemotiveerd zich te tonen aan eigen volk.

Eind september is normaal gesproken de periode dat wielrenners - met uitzondering van de profs - in de remmen knijpen en de fiets voor een paar weken of zelfs maanden in de hoek van de schuur laten staan. „Ik denk dat ik normaal gesproken nu ook wel was begonnen te verlangen naar lekker rustig aan doen en tijd voor andere zaken”, erkent de 20-jarige Zutphense wielrenner Wessel Zennipman. „Maar nu heb ik niet veel moeite me te motiveren voor deze week. Olympia’s Tours is sowieso een mooie wedstrijd om te mogen rijden als jonge renner. Als je dan, zoals vrijdag, ook nog eens je eigen woonplaats aandoet, maakt dat de motivatie alleen maar groter.”

Aansprekend
,,Voor ons als regionaal team van Sensa/Kanjers voor Kanjers is het dé kans ons te laten zien in een aansprekende koers. En voor mij persoonlijk is juist deze rit natuurlijk een etappe waarin ik me graag wil laten zien. Hoe gaaf zou het zijn als eerste de Houtmarkt in Zutphen op te draaien, als zo veel bekenden langs de kant staan?”

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.