Volledig scherm

Wethouder Ed Anker geeft startschot voor Zomerkermis op Rodetorenplein in Zwolle

ZWOLLE - ​Wethouder Ed Anker geeft vrijdag 12 augustus om 15.00 uur het startschot voor de jaarlijkse Zomerkermis in Zwolle die tot en met zondag 21 augustus met allerlei nieuwe attracties op het Rodetorenplein staat.

De bestuurder opent de kermis met het geven van het startsein aan de eerste springer van Blobjump, een opblaasbare attractie en trampoline in het water bij de Rodetorenbrug. Bij Blobjump springt iemand van de organisatie op een luchtkussen, waarop de ander in het water gelanceerd wordt. Televisiepresentator Ron Boszhard, bekend van de programma's Bommetje XL en Z@ppsport, begeleidt de deelnemers van de activiteit. Inschrijven als deelnemer van Blobjump kan nog op www.blobjump.nl/inschrijven. Meer informatie over de Zwolse Zomerkermis staat op www.zwolle.nl/zomerkermis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.