Volledig scherm

Wethouder Gosse Hiemstra schuift aan bij pleeggezin

RAALTE - Onder de noemer ‘Gast aan tafel’ schuiven in de week van 29 oktober tot en met 6 november zo’n veertig Overijsselse wethouders, raadsleden en beleidsmakers aan voor een maaltijd bij een pleeggezin, gezinshuis of behandelgroep van Trias.

In Raalte is wethouder Gosse Hiemstra te gast bij een pleeggezin. Diverse gezinnen in Olst-Wijhe en Hellendoorn ontvangen raadsleden. Met de actie ‘Gast aan tafel’ wil Trias lokale politici en beleidsmakers op ludieke wijze een inkijkje geven in het reilen en zeilen van een pleeggezin, gezinshuis of groep. ‘Gast aan tafel’ is onderdeel van de landelijke ‘Week van de pleegzorg’. Met uiteenlopende activiteiten wordt in deze week de aandacht gevestigd op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Ook worden pleeggezinnen in het zonnetje gezet. Naast ‘Gast aan Tafel’ organiseert Trias volgende week ontmoetingsavonden voor pleegouders, lunchbijeenkomsten met wethouders en doet zij haar pleeggezinnen een inspiratieboekje cadeau. De week wordt zaterdag 29 oktober afgetrapt door Olympisch zwemmer Maarten van der Weiden in het Optisportzwembad in Hoorn.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.