Volledig scherm

Wethouder Martin Ekker leest voor over plastic op basisschool in 's-Heerenbroek

'S-HEERENBROEK - Wethouder Martin Ekker leest maandag op de Dag van de Duurzaamheid voor over plastic op de Prinses Julianaschool in 's-Heerenbroek.

Dat doet Ekker vanwege een voorleesactie die aan de duurzaamheidsdag gekoppeld is. De wethouder leest de groepen 7 en 8 voor uit het boek 'De wereld van Plastic'. Het doel van de voorleesactie is verantwoord omgaan met plastic. Urgenda, Duurzame PABO, DuurzaamDoor en de Missing Chapter Foundation zijn de initiatiefnemers van voorlezen op de Dag van de Duurzaamheid.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.