Wethouder opent regenboogpad tussen bieb en station op Coming Out Day in Lelystad

LELYSTAD - Wethouder Janneke Sparreboom opent dinsdag 11 oktober op Coming Out day het regenboogpad tussen de bibliotheek en het NS-station in Lelystad.

Na vele Nederlandse steden heeft ook Lelystad nu een zebrapad met als achterliggende gedachte de acceptatie van homo's, biseksuelen en transgenders. Sparreboom tekent na de opening om 13.30 uur het Verdrag van Dordrecht: een overeenkomst met tien punten die bijdragen aan een goede werkgever voor transgenders. In de stad wappert de regenboogvlag op Coming Out Day bij zo'n 25 organisaties en bedrijven, zoals op het politiebureau en bij het Agora Theater.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.