Volledig scherm

Wethouder Veldhoen opent vrijwilligersmarkt voor maatschappelijke stages in Kampen

KAMPEN - Wethouder Gerrit Jan Veldhoen opent woensdag 29 juni de vrijwilligersmarkt voor maatschappelijke stages op het Almere College in Kampen.

Ruim 85 leerlingen van de middelbare school kunnen een afspraak maken met een van de organisaties die op de markt staan met een klus. Dit kan onder meer jongerenwerk, helpen bij de scouting of helpen in de kledingzaak van Waypoint zijn. De leerlingen hebben tot de kerstvakantie de tijd om hun maatschappelijke stage van 28 uur in te vullen met werk voor de samenleving. Zo leren de middelbare scholieren om iets voor een ander te doen. Dit gebeurt in Kampen sinds 2011 op het Almere College, maar ook op het Ichthus en het Pieter Zandt. De vrijwilligersmarkt is een initiatief van docenten van het Almere College en de Vrijwilligerscentrale Kampen. Veldhoen opent de markt voor maatschappelijke stages om 14.00 uur op de vestiging aan de Marinus Postlaan 1.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.