Volledig scherm
Wethouders Freek Brouwer en Gerrit Post tekenen de overeenkomst met zorgcentrum Talmahaven. © Gemeente Urk

Wethouders en zorgcentrum tekenen overeenkomst over onderzoek Wilhelminaschoollocatie op Urk

URK - Wethouders Freek Brouwer en Gerrit Post hebben gisterochtend een intentieovereenkomst met zorgcentrum Talmahaven getekend over een onderzoek naar levensloopbestendige seniorenwoningen op de voormalige Wilhelminaschoollocatie op Urk.

Op de plek aan de Oslolaan moeten naast woningen ook bijpassende zorgvoorzieningen komen. De intentieovereenkomst houdt in dat de gemeente en Talma Haven de komende tijd onderzoeken of het plan op de Wilhelminaschoollocatie haalbaar is. Het moet een zorgvuldig traject worden, waarin de buurt van de nieuwe woonzorglocatie ook betrokken wordt.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.