Volledig scherm

Wie is de snelste leerling van Elburg?

ELBURG/OOSTENDORP - Naast 5 en 10 kilometer tijdens de Prestatieloop Oostendorp is er ovor basisschoolleerlingen dit jaar een EK, Elburgs Kampioenschap.

Op donderdag 30 juni lopen de leerlingen van de basisschool twee rondjes door Oostendorp en strijden om de titel 'snelste basisschoolleerling van Elburg'. De 10 kilometerloop volgt hetzelfde parcours als vorige jaren. Na een lokaal rondje door Oostendorp lopen de deelnemers via de wijk Vossenakker richting Oosterwolde. Vlak voor Oosterwolde is dan het keerpunt van de 10 km. De 5,5 kilometer van vorig jaar is ingekort tot de reguliere afstand van 5 kilometer. Zo kunnen alle atleten zich optimaal richten op een mooie eindtijd. De inschrijving kan vanaf 18.45 uur (slechts 3 euro) en de start van de 5 en 10 km is rond 19.50 uur in Oostendorp.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.