Volledig scherm
© Thinkstock

Wielrenner gewond na aanrijding met auto in Lochem

LOCHEM - Een wielrenner is woensdagavond gewond geraakt nadat hij op de Vordenseweg werd aangereden door een automobilist.

De wielrenner kwam vanaf het fietspad van de Zutphenseweg en wilde de Vordenseweg oversteken. Hij zag daarbij een automobilist, die vanuit de richting van Vorden kwam over het hoofd.

De auto kon niet meer op tijd stoppen en schepte de fietser. Deze vloog over de weg en kwam neer in het naastgelegen grasveldje.

De wielrenner is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist raakte niet gewond en kon zijn weg vervolgen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.