Volledig scherm

WijBedrijf legt eerste zonnepanelen in Dieze Zwolle

ZWOLLE - WijBedrijf Dieze heeft woensdag 2 november onder toeziend oog van wethouder Nelleke Vedelaar de eerste van honderden zonnepanelen in de wijk Dieze geplaatst.

Het door Blauwvinger Energie opgestarte wijkbedrijf legt de panelen samen met bewoners uit de wijk op de daken van appartementencomplexen en woningen. Alle inwoners uit de Zwolse wijk kunnen deelnemen aan het project StraatStroom door panelen te huren of te kopen.Voor de eerste 165 huurders heeft de gemeente subsidie beschikbaar gesteld.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.