Volledig scherm
Onder leiding van trainer Egon Floors binden de handbalsters van Wijhe’92 de bekerstrijd aan met Nieuw-Heeten. © Gerard Vrakking

Wijhe’92 en Nieuw Heeten stuiten op elkaar in bekertoernooi

DEVENTER - De loting voor de tweede ronde van de landelijke handbalbeker heeft een fraaie derby opgeleverd. Uit de koker rolden de namen van Wijhe’92 en Nieuw Heeten uit de koker als elkaars opponenten in de strijd om een plek in de volgende ronde.

De tweededivisionisten treffen elkaar op dinsdag 6 december, vanaf 19.30 uur in sporthal De Lange. Naast het thuisvoordeel heeft Wijhe ook een psychologische voorsprong. Tijdens de eerste speelronde van dit seizoen won de ploeg met 29-23 bij Nieuw Heeten.

Voorwaarts lootte een thuisduel tegen AES Arnhem. De tweededivisionist speelt op 7 december (aanvang 20.15 uur) in Jachtlust.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.