Volledig scherm

Wijhe in extase na bekerthriller tegen Voorwaarts

WIJHE - De handbalsters van Wijhe hebben zichzelf de regiobeker toegeëigend. Na een miraculeuze ontsnapping was Wijhe in eigen huis na een verlening met 35-30 te sterk voor Voorwaarts.


De Twellonaren leken met nog vijf minuten op rozen te zitten met een 22-28 voorsprong. In de laatste seconden wist de thuisploeg echter nog terug te komen tot 28-28, waarna Wijhe Voorwaarts in de verlenging de deksel op de neus gaf. Met de overwinning en de winst van de regiobeker op zak bemachtigt Wijhe een plek in de achtste finale van de landelijke beker, waar hoogstwaarschijnlijk een thuiswedstrijd wacht tegen een eredivisionist.

Wijhe-Voorwaarts 35-30 (16-14, 28-28, 31-29, 35-30).
Topscorers Wijhe: Anouk Westerbeek 8, Anouk Mulder 8.
Topscorers Voorwaarts: Laura Deijk 11, Ellen Schutte 7.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.