Volledig scherm
Henk Wijnsma.

Wijnsma roerganger Alterno

APELDOORN - Henk Wijnsma uit Epe is de opvolger van Leo Dadema als voorzitter van Alterno. Laatstgenoemde trad afgelopen zomer na vier jaar af als preses van de Apeldoornse volleybalvereniging.

Opvallende: Wijnsma was van 1996 tot 2003 voorzitter van de Nesselande, de club uit het Zuid-Hollandse Zevenhuizen behoorde destijds nog tot de top van Nederland.

Intussen woont hij al weer jaren in Epe. Als Hoofd Economische Zaken van de gemeente Apeldoorn had hij in 2015 een vinger in de pap bij de organisatie van het WK-beach en EK voor vrouwen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.