Volledig scherm
De winnaars van de Langhuis Talent Award 2016. © Nico van Maanen

Winnaar Langhuis Talent Award 2016 in Zwolle bekendgemaakt

ZWOLLE - In de Grote Kerk in Zwolle vond eind vorige week de uitreiking van de Langhuis Talent Award plaats.

De eindexamenexposities van het Cibap, ArtEZ en de opleiding Industrieel Product Ontwerp (IPO) van hogeschool Windesheim waren dit jaar voor het eerst gezamenlijk te zien in de binnenstad van Zwolle. Het Langhuis bracht alle eindexamenexposities samen in de Zwolse binnenstad met een kunstroute en een wedstrijd.

De vakjury, bestaande uit Ralph Keuning, Wim van der Beek en Bep van Ballegooie, koos het Zwolse talent van 2016. Marland Scholte werd gekozen als winnaar van het Cibap, Vincent Ubbens als winnaar van de opleiding IPO van Windesheim en AaltsjeVenema kwam als winnaar van ArtEZ uit de bus. De publieksprijzen gingen naar Annabel Kranendonk (ArtEZ), Ilja van Vliet (ArtEZ) en Shanti Versnel (Cibap).

Het werk van alle winnaars en genomineerden is van woensdag 13 juli tot en met zondag 31 juli te zien in Het Langhuis aan de Goudsteeg 8 in Zwolle. Bezoekers zijn van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur welkom. De toegang is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.