Volledig scherm

Wishful Singing in Blokzijl

BLOKZIJL - Het vijfkoppige female a cappella ensemble Wishful Singing geeft zaterdag 25 juni een zomerconcert in de Grote kerk van Blokzijl.

De zangeressen treden regelmatig op, ook in het buitenland hebben ze al veel concerten op hun naam staan. Onlangs leverde het kwintet een bijdrage aan de Hommage aan Herman Finkers, waar ze naast Karin Bloemen en Freek de Jonge stonden. Wishful Singing reist vanaf 20.00 uur door vijf eeuwen muziek met componisten uit tien verschillende landen en zingt in zes verschillende talen, waaronder Hongaars en Sanskriet. Jetse Bremer schreef voor Wishful Singing een cyclus over de liefde, op teksten van Shakespeare. Tickets à 12,50 euro zijn te bestellen via www.blokzijlklassiek.nl. Het concert vindt plaats in de Grote kerk aan de Brouwersstraat 12.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.