Volledig scherm
De finish van Horst en Telgt. Foto: Marco Jansen

Wouter de Groot winnaar Ronde van Horst en Telgt

ERMELO - Wouter de Groot uit Delft heeft de Ronde van Horst en Telgt (voorheen Ronde van Ermelo) op zijn naam geschreven.

In de sprint bleef hij Jeroen Breewel een paar meter voor. Ivo Stronks, die 400 meter voor de streep nog vergeefs probeerde weg te rijden, werd derde. Breewel werd net als vorig jaar tweede, maar ging wel met de rode trui (puntenklassement) en de oranje leiderstrui terug naar Wilnis. De koers werd al binnen tien ronden bepaald door een zevental koplopers (naast De Groot, Breewel en Stronks Bob Wubben, Marcel Wouters, Robin Lowik en Jasper Schouten) die met nog 45 kilometer te gaan een halve minuut voorsprong hadden. Dit liep op tot een minuut en al snel werd duidelijk dat het peloton geen kans had.

De laatste zes ronden waren alleen nog de koplopers in koers. Lowik en De Groot waren de enigen die niet probeerden weg te komen en de laatstgenoemde gokte goed en won de sprint. Het Kampioenschap van Ermelo werd gewonnen door André Luijk voor Daniel Valstar en Bart Schoon.Arjan Hofman won de dernyrace voor David van Eerdt en Bert Vliek.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.