Volledig scherm

Yopper Parkinson Café

NIJVERDAL - Yopper Parkinson Café Overijssel houdt haar jaarlijkse Yopperdag op zaterdag 25 juni van 10.30 tot 16.00 uur in de Zweef.

Het Yoppercafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen die voor hun 60e levensjaar de diagnose Ziekte van Parkinson hebben gekregen. Speciaal voor deze doelgroep, die tegen andere problemen aanloopt dan de oudere parkinsonpatiënten, vanwege werk en kinderen, komt Yopper Kees Vermunt uit Amsterdam zijn eigen ervaringen delen. Lotgenoten kunnen in een ongedwongen gezellige en sportieve dag contact leggen en ervaringen en tips uitwisselen. Voor de jeugd zijn er sportattributen met begeleiding aanwezig. Familieleden, partner, kinderen en andere betrokkenen zijn welkom.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.