Volledig scherm
Zeepkistenrace © Jeugdsoos Wesepe

Zeepkistenrace van jeugdsoos

WESEPE - Met de traditionele zeepkistenrace sluit de jeugdsoos van Wesepe vrijdag 17 juni het seizoen af.


De teams hebben zijn druk bezig met het maken van de snelste en origineelste zeepkist. Ook de toekomstige bezoekers van de soos, de jongeren uit groep 7, mogen meedoen. Het doel van de deelnemers is het bemachtigen van één van de beschikbare prijzen.

Daarnaast zijn de deelnemers op zoek gegaan naar sponsoren om de jeugdsoos in staat te stellen om de eigen bijdrage voor activiteiten laag te houden en zo toegankelijk te blijven voor een zo groot mogelijke groep jongeren. Aanvang van de race is om 19.00 uur aan de Achterhoekstraat.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.