Volledig scherm
Op de Piratendag in Lelystad zijn allerlei activiteiten voor kinderen die in het teken staan van zeerovers. © Bataviawerf

Zeerovers en piratenactiviteiten op Piratendag in Lelystad

LELYSTAD - Zeerovers en een piratenactiviteiten bepalen zaterdag 27 augustus de Piratendag op de Bataviawerf in Lelystad.

Kinderen kunnen meedoen aan het Pas-op-voor-de-bom-parcours, het VOC-piratenspel en schatvissen. Een andere activiteit is de Batavia bevrijden van 'slechte piraten' met kanongebulder. De piratendag is van 10.00 tot 17.00 op de werf aan de Oostvaardersdijk. Toegang is 5,50 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en 11 euro voor 12 jaar en ouder.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.