Volledig scherm
Archieffoto: De Mezen © Foto: Marco Jansen

Zeewolde wint topper van Loenen

ZEEWOLDE - De hockeyers van Zeewolde deden goede zaken door de topper tegen nummer drie Loenen met 7-3 te winnen.

Waar Loenen over technische individueel sterke spelers beschikte, opereerde Zeewolde zeker de tweede helft veel meer als team. De Zeewoldenaren waren voor rust effectief bij hun strafcorners, want waar Loenen er tien miste, trof Tommes Dollekamp drie keer doel uit vier corners. Na rust (4-1) kwam de winst voor Zeewolde niet meer in gevaar.

De voorsprong op Loenen liep op tot vijf punten.

Koploper blijft De Mezen, dat met 7-2 te sterk was voor Culemborg. Opmerkelijk was dat de keeper van Culemborg bij de actie van de ‘Mini van de week’ geblesseerd raakte en nog voor de wedstrijd begon moest worden vervangen. De Mezen speelde rommelig en Culemborg kon terugkomen tot 2-1. Na rust deden de Harderwijkers het stukken beter en versloegen zij de stugge tegenstander met ruime cijfer.

De hockeysters van Zeewolde speelden een moeizame wedstrijd tegen Loenen. De eerste 10 minuten waren wel goed en Saskia Captein zorgde voor de voorsprong. Maar in het vervolg verlegde Zeewolde te weinig het spel en leed veel balverlies door een matige passing. Loenen kwam langszij en pas in de laatste minuut greep Zeewolde door een treffer van Maxime van der Vliet toch nog de overwinning.

Hockeymannen:
3E: De Mezen - Culemborg 7-2 (3-1). Doelpunten De Mezen: Bram Reitsma 3, Jasper Foppen 3, Marc Holstege 1.


Zeewolde - Loenen 7-3 (4-1). Doelpunten Zeewolde: Tommes Dollekamp 3, Pim Vercauteren 2, Milan Quintus 1, Roderik van der Weide 1.

Hockeyvrouwen:
3D: Zeewolde - Loenen 2-1 (1-0). Doelpunten Zeewolde: Saskia Captein 1, Maxime van der Vliet 1.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.