Volledig scherm

Zeldzaamheid bij De Meeuwen

PUTTEN - Drie gezinsleden op het vlaggenschip van een korfbalvereniging in één vak? Een absolute zeldzaamheid. Bij overgangsklasser De Meeuwen in Putten is dit toch echt het geval.

Daar houdt dit seizoen de familie Bijsterbosch de eer hoog. Romy (21) heeft gezelschap gekregen van haar jongere broer Noah (20). De jongste telg Ezra (17) staat vaak reserve en valt al geregeld in.

Twee weken geleden, in het met 28-24 gewonnen oefenduel met AKC uit Almelo speelde het drietal voor het eerst samen in een vak. Renske Arendsen, de vriendin van Noah, completeerde het gezelschap. ,,Dat was geinig en het liep ook goed. Onze ouders vonden het ook wel wijs'', blikt Noah terug. ,,Je ziet het niet vaak, twee broers en een zus samen in één vak. Ik weet zeker dat onze ouders supertrots zijn, al wordt dat niet expliciet benoemd'', vertelt Romy.

Met De Meeuwen beginnen de Bijsterboschjes het zaalseizoen zaterdag met een uitduel bij Heerenveen (aanvang 19.00 uur).

Meer in de Stentor van zaterdag

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.