Volledig scherm

Zelf een WhatsApp-groep Buurt Preventie starten in Olst

OLST - Wijkbewoners starten steeds vaker samen een WhatsApp-groep om sneller te kunnen handelen bij verdachte situaties in de wijk of andere relevante zaken.

Het is de bedoeling dat deze zaken dan bij de politie worden gemeld via 112 (bij dringende zaken) of 0900-8844. Tijdens een voorlichtingsavond in het UtHuus op donderdag 27 oktober om 20.00 uur vertellen wijkagenten hoe een dergelijke WhatsApp-groep zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden. Vragen komen aan de orde als: Wat zijn verdachte situaties? Wat moet u dan doen? Wat is handig om te weten als beheerder? Op de site van WhatsApp Buurt Preventie (www.wabp.nl) is een kaartje beschikbaar met reeds bestaande groepen in de gemeente Olst.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.