Volledig scherm

Zes concerten tijdens muziekzomer van Nationaal Jeugd Orkest in Nunspeet

NUNSPEET - De muziekzomer van het Nationaal Jeugd Orkest vindt dit jaar van vrijdag 5 tot en met zondag 21 augustus plaats in Gelderland.

In totaal worden er 65 concerten gegeven door de hele provincie. Ook dit jaar doet het festival Nunspeet aan met zes concert in Veluvine. De aftrap is zaterdag 6 augustus tijdens de Veluvine fietstocht. Deelnemers fietsten door de omgeving van Nunspeet en genieten in de pauzes van muziek. Woensdag 10 augustus is er om 15.00 uur voor kinderen vanaf 4 jaar de voorstelling 'Kermisopera: Paard, Brandweerwagen & Kikker' en om 20.15 uur treedt het NJO Tim Kliphuis Orkest op in de parkeergarage van Veluvine. Zaterdag 13 augustus is er om 20.15 uur een optreden van het Kafka's Rariteitenkabinet en dinsdag 16 augustus spelen Andrea & Sebastiaan op piano en trombone uiteenlopend werk van Nederlandse componisten. De NJO Muziekzomer wordt zaterdag 20 augustus om 20.15 uur afgesloten met een een film van Charlie Chaplin.

De toegang voor de concerten en activiteiten in Veluvine bedraagt niet meer dan tien euro. Dit komt onder meer door de steun van het Van den Broek Lohman Fonds. Mensen tot en met 30 jaar krijgen korting. Meer informatie over en kaarten voor de verschillende voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.muziekzomer.nl en via Veluvine.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.