Volledig scherm

Zes kandidaten voor twee Vrijwilligerspluimen in Ommen

OMMEN - De jury van de Vrijwilligerspluim van de gemeente Ommen heeft de genomineerden voor dit jaar bekend gemaakt.

Uit de 22 inzendingen zijn zes kandidaten gekozen. In de categorie 'groepen' zijn de vrijwilligers van Stichting Dibbes uit Lemele, de vrijwilligers van Ommen Samen Sterk en die van Eetcafé de Paraplu genomineerd. In de categorie 'individuele vrijwilligers' doen Tineke Dijk, Erik Slagter en Harry Woertink een gooi naar de pluim. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 7 december, de Dag van de Vrijwilliger, reikt wethouder Ko Scheele de Vrijwilligerspluim 2016 uit.

De jury bestaat uit Virginie van Voorst tot Voorst en Riet Wolffenbuttel, aangevuld met wethouder Scheele.

De Vrijwilligerspluim is een prijs die jaarlijks door de gemeente Ommen wordt uitgereikt aan vrijwilligers uit Ommen die zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende en inspirerende manier hebben ingezet. Alle inwoners van Ommen konden de afgelopen zes weken groepen en individuele vrijwilligers aanmelden om in aanmerking te komen voor de Vrijwilligerspluim 2016.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.