Volledig scherm

Zes kilometer aan boekenmarkt

DEVENTER - De 28e editie van de Deventer Boekenmarkt op zondag 7 augustus omvat zes kilometer aan markt bestaand uit 878 boekenkramen langs de IJsselkade en in de binnenstad.

Gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit geheel Nederland doen mee aan het bekende Deventer evenement. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van kunst tot topografie. Ook is er een divers randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten en zijn de winkels geopend vanwege koopzondag.

De boekenmarkt begint om 9.30 uur, maar om 7.00 uur zijn de eerste bezoekers al te spotten.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.