Volledig scherm

Zestal fotografen FotoSlag Slagharen maken foto's in Avereest

AVEREEST - Een zestal fotografen van FotoSlag uit Hardenberg trekt de komende weken door de voormalige gemeente Avereest om foto's te maken.

Dit doen zij op verzoek van de Historische Vereniging Avereest (HVA). Deze vereniging neemt zaterdag 10 september deel aan de Open Monumentendag met een tentoonstelling. Voor deze tentoonstelling wilde de historische vereniging foto's gebruiken van oude en nieuwe gebouwen, objecten, symbolen en pictogrammen in Avereest. Omdat niet alles op foto beschikbaar was, heeft de HVA medewerking gevraagd aan de fotoclub uit Slagharen. Zij zullen de komende weken zoveel mogelijk historische gebouwen en voorwerpen fotograferen.De foto's zijn van belang voor de expositie in september, maar zorgen er ook voor dat het één en ander bewaard blijft voor het nageslacht.

Om alles vast te leggen en te verwerken voordat de vakantieperiode aanbreekt, is er onvoldoende tijd om vooraf bij bedrijven, instellingen en particulieren toestemming te vragen. FotoSlag hoopt hiermee een stukje verantwoordelijkheid te nemen en het noaberschap n de gemeente Hardenberg in de praktijk te brengen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.