Volledig scherm

Zet kinderen met zorg in de familie in Hattem in het zonnetje

HATTEM - Kinderen van 4 tot en met 6 jaar in Hattem die opgroeien met een lichamelijke of psychische ziekte, een handicap of een ernstige verslaving in het gezin, kunnen in het zonnetje gezet worden.

Het kan hier bijvoorbeeld gaan om een zieke vader of moeder, maar ook een broer of zus of een ander familielid zoals een opa of oma. Deze kinderen worden ook wel jonge mantelzorgers genoemd. Voor deze kinderen is het belangrijk dat zij ter ontspanning leuke dingen doen en dat zij kunnen praten over hun zorgen.

Speciaal voor deze kinderen organiseren de Steunpunten Mantelzorg van onder andere de gemeente Heerde en Hattem fundagen voor kinderen. De eerste fundag vindt zaterdag 10 september plaats bij boerderij Buitengewoon in Epe en is voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Er is een leuk programma voor de kinderen samengesteld. De dag is van 10.15 tot 13.00 uur en er is voldoende begeleiding. Kinderen van 4 tot en met 6 jaar uit de gemeente Hattem die deel willen nemen, moeten voor maandag 5 september aangemeld worden. Dit kan bij Stichting Welzijn Hattem via info@swhattem.nl of 038-4432881. Er is plek voor maximaal veertig kinderen. Deelname is gratis.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.