Volledig scherm
© Archieffoto

Zeven jaar cel geëist tegen man die taxichauffeur uit Zwolle overviel

De hoofdverdachte van de gewelddadige roofoverval op de Zwolse taxichauffeur Gerrit-Jan Westerhof hoorde vanmiddag zeven jaar cel tegen zich eisen. Het OM woog daarin mee dat Richard ten N. al 28 overvallen op zijn naam had staan.

Toen Westerhof op 8 november 2015 thuis kwam na een lange nacht werken, dook er een man met een pistool voor hem op. In zijn huis werd hij gekneveld en werd hij gedwongen zijn bankpasjes en pincodes af te geven. De door buren gewaarschuwde politie was er snel bij en kon Ten N. op heterdaad arresteren.

Mede vanwege de overweldigende bewijslast bekende de 40-jarige Twentenaar vanmiddag alles. Hij betuigde ook herhaalde malen spijt en zei van zichzelf te walgen. Volgens de officier van justitie kwam de spijt te laat, en omdat het bepaald niet de eerste overval op Ten N.'s kerfstok was eiste hij zeven jaar cel. Uitspraak 21 juni.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.