Volledig scherm

Zilveren 'Prokkel' voor Leerwerkcentrum Vechtdal uit Dalfsen

DALFSEN - Leerwerkcentrum Vechtdal heeft een zilveren 'Prokkel' gewonnen. Staatssecretaris Van Rijn van VWS reikte de prijzen vrijdag 1 juli uit in Utrecht.

Prokkels zijn prijzen voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking.

Het Leerwerkcentrum Vechtdal van Philadelphia uit Dalfsen kreeg de prijs in de categorie 'Prokkelen in de Samenleving'. Het centrum hield tijdens de Prokkelweek begin juni namelijk een feestweek met een sportclinic, een kinderworkshop en een bezoek aan twee bedrijven.

De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel, waarbij bedrijven en overheden mensen met een beperking uitnodigen om stage bij hen te komen lopen. Duizenden mensen met een verstandelijke beperking maakten hier ook dit jaar gebruik van. Ook op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen kwamen mensen met en zonder beperking samen.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.