Volledig scherm

Zoek een 'reanimaatje' voor de regionale reanimatiedag

VECHTDAL - Veiligheidsregio IJsselland houdt zaterdag 1 oktober de regionale reanimatiedag 'Reanimaatje'. Dat gebeurt in samenwerking met afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis, EHBO-verenigingen uit de regio en enkele AED-stichtingen.

Veel mensen vinden het belangrijk dat zij kunnen reanimeren en weten hoe een AED (automatische externe defibrillator) werkt. Toch is de stap om een cursus te gaan volgen soms net even te groot. Met z’n tweeën is het makkelijker én leuker. Deelnemers leren in één dagdeel reanimeren en omgaan met de AED. Na afloop krijgt iedere deelnemer een officieel, landelijk erkend certificaat. Deelname is gratis.

De cursus vindt op meerdere locaties plaats. In het Vechtdal kunnen deelnemers bijvoorbeeld kiezen uit Dalfsen, Nieuwleusen, Ommen, Hardenberg en Dedemsvaart. Via de website kunnen belangstellenden zich in tweetallen opgeven voor de cursus. Na aanmelden volgt een bevestiging.

www.reanimaatje.nl

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.