Volledig scherm
Politie. © ANP

Zoektocht naar overvallers in Deventer

DEVENTER - Vier mannen hebben woensdagnacht geprobeerd een inwoner van Deventer thuis te overvallen. De mannen zouden eerst hebben aangebeld bij de woning aan de Moerbeistraat. Dit was rond twee uur 's nachts.

Volgens de politie zouden ze hebben gedreigd met geweld. Een van de verdachten zou vervolgens geprobeerd hebben via de achterzijde de woning binnen te komen. De bewoner van het huis, een 47-jarige Deventenaar, rende naar boven en heeft vanuit het raam om hulp geroepen. Hierop vertrokken de mannen.

De politie heeft onder meer met een helikopter gezocht naar de mannen. Dit was tevergeefs. Van hen ontbreekt vooralsnog ieder spoor. De politie wil graag in contact komen met mensen die denken iets gezien te hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.