Volledig scherm

Zomerbraderie in Genemuiden wordt dit jaar een markt met nieuw elan

GENEMUIDEN - De zomerbraderie in Genemuiden wordt er dit jaar een markt met nieuw elan.

Dat is de bedoeling van de organisatoren, de Middenstand Vereniging Genemuiden (MVG) en organisatiebureau Apeldoorn 2000. Op woensdag 6 juli is de jaarlijkse markt in het centrum van Genemuiden waar dit keer veel kramen staan met een divers aanbod, van fruit en klompen tot Chinese thee en kunststof kozijnen. Ook zijn er veel acties van de plaatselijke ondernemers. De braderie wordt aangevuld met amusement, zoals een standwerkersconcours, waarbij standwerkers hun product aanprijzen. Zij worden beoordeeld door een jury met burgemeester Eddy Bilder en oud-ondernemers Henk Last en Bea Sollie.

Op de zomerbraderie zijn ook optredens van onder meer een countrydansgroep uit Ankum en het Genemuider duo Wout Bekendam en Jan Last. Kinderen kunnen meedoen aan hobby- en gymactiviteiten en hun overtollige spulletjes verkopen op een kinderkleedjesmarkt voor 't Olde Staduus. De zomerbraderie is van 14.00 tot 21.00 uur in het centrum van Genemuiden. Een plekje reserveren voor de kinderkleedjesmarkt kan via info@winkeleningenemuiden.nl.

  1. 'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'
    Video

    'Door Eurlings betaalde provincie fors mee aan wegen'

    Het is vooral door toedoen van voormalig minister Camiel Eurlings dat de provincie Overijssel in de periode 2006-2015 veel meer dan andere provincies heeft bijgedragen aan aanleg en onderhoud van rijkswegen en het oplossen van infrastructurele knelpunten. Dat zei staatssecretaris en kandidaat-Tweede Kamerlid Sharon Dijksma zaterdag in een verkiezingsdebat op de vraag van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt hoe het mogelijk is dat Overijssel relatief veel meer geld kwijt is aan wegen dan andere provincies.